Altandörrar

Hem Altandörrar

Är din altandörr inbrottsskyddad? Vi hjälper dig

Många som åker på semester är oroliga för inbrottstjuvar. Att åka på semester ska vara stressfritt, fridfullt och avslappnande. Den enkla lösningen på problemet är att säkerställa ditt hus från alla håll. Bra entrédörr- och fönsterlås är förstås viktiga delar, men tänk också på att många inbrottstjuvar oftast väljer den enkla vägen att ta sig in i ditt hus, nämligen genom altanen. Altandörrar har oftast ett enkelt lås eller inget lås alls, vilket gör dem till en av de svagaste punkterna i huset.

Välj rätt dörrhandtag

För att förhindra ett eventuellt inbrott så kan man byta ut det gamla dörrhandtaget mot ett låsbart handtag som vi tillhandahåller. Man kan välja mellan ett mekaniskt handtag vilket innebär att man måste öppna och stänga med en nyckel, eller ett elektroniskt låsbart handtag som drivs av batterier och som öppnas med en sifferkod. På detta vis blir det svårare för inbrottstjuven att öppna dörren inifrån efter att ha slagit sönder rutan och stuckit in handen. Genom att komplettera dörren med ett brytskydd så gör man det ännu säkrare. Fabrikatet C-Profil som vi är återförsäljare av, kan varmt rekommenderas. Det förseglar hela dörren när man låser fast den.

Några tips

  • Att alltid ha ett lås på altandörren är ett måste. Det allra bästa är en säkerhetspanjolett som har ett hakregel och ett låsbarthantag. Säkerhetspanjoletter bör monteras av yrkeserfarna – i synnerhet om de måste fräsas in i dörren.
  • Många altandörrar är av äldre slag, i synnerhet de som tillhör tidigt konstruerade fritidshus. Ett grundtips är att du monterar en stålplåt över den täckta nedre delen av altandörren. Detta kommer försvåra angrepp för den angripande inbrottstjuven.
  • en C-Profil  skall monteras utvändigt för att  förhindra att dörren bryts upp

Låt oss sköta det krångliga

Våra dörrhandtag håller den absolut högst säkerhetsstandarden. Hör av dig till oss på TK Skåne Låsservice, vi hjälper dig med allt det krångliga – från produktval till montering. 

Kontakt information

logo

Om oss

TK Skåne Låsservice är ett väletablerat skånskt företag inom låsservice. Vi arbetar med högsta sekretess och diskretion mot våra kunder. Och vi finns alltid till hands när du behöver hjälp.